در روزنامه همشهری (سه‌شنبه ۳۱/۲/۱۳۸۹)، چند روش برای تشخیص عسل طبیعی پیشنهاد داده بود که به دلیل اینکه روزنامه همشهری سایت مستقلی ندارد و من این مطلب را نتوانستم در سایت همشهری آنلاین هم پیدا كنم، گزیده‌ای از آن را اینجا می‌آورم.

عسل تقلبی- گاهی افراد متقلب از شیره قند و شیره ذرت و ... عسل تقلبی درست می‌كنند و به نام عسل طبیعی می‌فروشند.عسل غیرطبیعی- البته ظاهر عسل تولید زنبوری، كه از آب‌شكر استفاده كرده تفاوت چندانی با عسل طبیعی ندارد، اما قیمت آن پایین‌تر است.

برای تشخیص عسل طبیعی از عسل غیرطبیعی و تقلبی 3 روش وجود دارد:
۱- نخست اینكه اگر مقداری عسل را در یك لیوان آب سرد بریزید، عسل خیلی سخت و دیر در آب حل شود آن عسل به یك عسل خوب و طبیعی نزدیك‌تر است.
۲- همچنین می‌توانید یک دانه تسبیح در شیشه عسل فروکنید اگر پ‍س از ۲۴ ساعت دانه تسبیح به ته شیشه عسل نرفت، آن عسل مرغوب است.
۳- رسوب ذرات قند عسل طبیعی و شكرك‌زدن آن پس از مدتی نشانگر كیفیت خوب عسل است. این ذرات ته‌نشین شده نه تنها ضرر ندارند بلكه به گفته پزشكان خیلی هم مفید هستند.

جالب است بدانبد عسلی كه بوییدن آن شما را به عطسه بیندازد و خوردنش گلو را بسوزاند،عسل خوبی نیست.

در آخر هم درباره انواع عسل و رنگ آنها گفته كه چون در خیلی جاها می‌توان آن را یافت دیگر لاز ندیدم بنویسم